Waarom kiezen voor een ovale tafel?

Waarom kiezen voor een ovale tafel?

Wanneer je de keuken, eetkamer of eethoek gaat inrichten, ben je op zoek naar een eettafel die past bij de ruimte. Maar heb je, behalve over de kleur en het materiaal, ook wel eens gedacht aan hoeveel verschil een vorm kan maken? Door te kiezen voor een ovaal tafelblad in plaats van een standaard rechthoekige tafel, zet je gelijk een compleet andere sfeer neer. Naast dat een ovale eettafel een hele trendy sfeer geeft aan de ruimte, heeft deze vorm ook nog diverse andere voordelen voor de eethoek. Denk er maar eens over na, dan zetten we ze alvast op een rijtje.

De voordelen van deze vorm tafel

Een eettafel of eetplek is in veel huizen een plaats waar iedereen bij elkaar samenkomt. Dit betekend dus dat het een centraal punt zal zijn, waar veel tijd wordt doorgebracht. Gemiddeld is het bij een ovale eettafel mogelijk, om met meer mensen aan te schuiven. Dit heeft te maken met het feit dat er geen irritante hoeken zijn, waar niemand kan zitten. Een extra stoel ergens tussenschuiven gaat bij de ronde vormen een stuk eenvoudiger. Daarnaast is het overzien van de eettafel ook een groot voordeel. Doordat je niet allemaal op een rijtje naast elkaar zit, maar net in een bocht, kun je iedereen aan de tafel aankijken.

Doorbreken van standaard patronen

Veel meubels zijn gebaseerd op strakke lijnen en vormen, denk maar eens aan de kasten die in bijna alle ruimtes staan. Ook de keuken heeft van zichzelf veel strakke lijnen in bijvoorbeeld de kastjes en het aanrecht. Door een ronde of ovale eettafel in te zetten, kun je deze strakke en rechte lijnen doorbreken. Een combinatie van robuuste vormen, strakke lijnen en juist de ronde vormen, zorgt voor een wat speelser en unieker beeld. Daarnaast kan deze vorm ook zeker geen kwaad wanneer er kinderen in huis zijn of je snel zelf tegen dingen aanloopt. De ronde of ovale tafel heeft namelijk geen hoeken die uitsteken!

Lage tafelbladen voor speels effect

Een ovaal tafelblad is natuurlijk niet alleen maar een goede oplossing voor de eettafel, maar ook voor een salontafel. Door te spelen met verschillende vormen en formaten tafeltjes, krijg je een creatief effect. In combinatie met een rechte bank en misschien ook een recht vloerkleed, kan een ronde tafel net dat beetje extra sfeer meegeven aan de ruimte. Door de ronde vormen ook op andere plekken in het huis terug te laten komen, bijvoorbeeld in de verlichting, een ronde spiegel of bijvoorbeeld een wandrek met ronde vormen, laat je de speelse vormen het strakke doorbreken en een huiselijk gevoel creƫren. De ronde vormen zorgen voor eenheid, zowel tussen de mensen als in het interieur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *