Sculpturen: voor iedere gelegenheid een perfect geschenk

Sculpturen: voor iedere gelegenheid een perfect geschenk

Ben jij op zoek naar een perfect geschenk voor een belangrijke gelegenheid, bezoek dan een beeldentuin en bewonder de sculpturen die daar worden aangeboden. Sculpturen zijn kunstwerken die uit een stuk steen zijn gehouwen en die zo zijn vormgegeven totdat er een perfecte weerspiegeling is ontstaan van wat de kunstenaar in zijn of haar hoofd heeft. Er komen ingewikkelde technieken kijken bij het maken van een sculptuur en het maken van zo’n beeldhouwwerk getuigt van talent en ervaring. Geef een sculptuur cadeau en je maakt iemands dag beter dan goed.

Wat zijn sculpturen?

Sculpturen zijn kunstwerken die als een blok materiaal beginnen. Er worden gedeelten van het materiaal verwijderd – hier zijn verscheidene technieken voor – totdat er een beeld overblijft. Sculpturen worden gemaakt volgens de subtractieve methode. De tegenovergestelde methode heet de additieve methode. Hierbij wordt een kunstwerk gemaakt door materiaal toe te voegen. Je kunt dan denken aan een beeld van klei, van was of een bronzen beeld. Het materiaal is beweeglijk en vloeibaar en wordt zo gevormd. Sculpturen worden dus gekenmerkt door de manier waarop ze worden gemaakt.

Een sculptuur als cadeau

Beeldhouwwerken zijn de bekendste voorbeelden van sculpturen. Sommige kunstenaars maken deze vorm van kunst ook met hout of andere materialen, maar beeldhouwwerken zijn al vele millennia belangrijk in het leven van de mens. Dat is vandaag de dag nog steeds zo, dus daarom is een sculptuur een ideaal cadeau voor elke gelegenheid.  Voor een trouwerij geef je een beeld cadeau dat de liefde weergeeft en voor een huwelijksjubileum benadruk je de band tussen twee mensen. Met een sculptuur als afscheidsgeschenk op het werk spreek je waardering en dankbaarheid uit en wens je iemand veel succes. Ken je iemand die geslaagd is voor een belangrijk diploma of toets, dan laat je met een mooie sculptuur zien dat je trots bent op wat hij of zij heeft bereikt.

Maatwerk

Ga dus op zoek naar een kunstenaar die sculpturen maakt waarvan je denkt dat de ontvanger ze zal waarderen. Deze moet passen bij de gelegenheid en de smaak van de persoon die hem krijgt. Anders wordt je sculptuur nooit tentoon gesteld. Zie je niets wat je aanspreekt, maar denk je dat het werk van de kunstenaar wel de juiste uitstraling heeft, vraag dan of deze een sculptuur op maat voor je wil maken. Veel kunstenaars doen dat. Jij geeft aan wat je nodig hebt en zij maken er een beeld van in hun eigen visie en stijl.

Een onvergetelijk cadeau

Door iemand – voor welke gelegenheid dan ook – een sculptuur cadeau te geven, zorg je voor een waardevol geschenk waar over nagedacht is en wat gevoel uitstraalt. Het wordt vol trots in de tuin of in de kamer neergezet waar het de ontvanger nog vele jaren lang zal herinneren aan de mooie dag. En niet alleen de ontvanger, want kunstwerken worden vaak generaties na elkaar doorgegeven en zullen ook bij kinderen en kleinkinderen een glimlach op het gezicht blijven vertonen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *