Pvc-vloer met houtlook, niet van echt te onderscheiden

Pvc-vloer met houtlook, niet van echt te onderscheiden

Vandaag de dag zijn de houtprijzen niet meer te vergelijken met enkele jaren terug. Hierdoor zal de keuze voor een echte, houten vloer al snel vervallen. Echter zijn er voldoende mensen, die toch een houtlook vloer willen hebben. Gelukkig is er de mogelijkheid om een PVC vloer houtlook te plaatsen. Een vloer die een stuk gemakkelijker wordt gelegd en erg onderhoudsvriendelijk is. Wanneer je een houten vloer beschadigd, moet je al snel deze weer gaan schuren en behandelen. Een groot voordeel van Pvc-vloeren, is dat deze een speciale toplaag hebben die krassen en beschadigingen voorkomen. 

Voordelen van een pvc-vloer

Een pvc-vloer is gemiddeld tussen de 3 en de 7 millimeter dik, dit hangt een beetje af van de soort die je kiest. Doordat de vloer uit verschillende lagen bestaat, zijn deze vaak geluidsdempend. Er is geen contactgeluid en ook het loopgeluid zal worden geminimaliseerd. Hierdoor is een pvc-vloer ideaal in een situatie waar er sprake is van onderburen. Daarnaast heeft de bovenste laag van het pvc, een waterbestendige beschermlaag. Hierdoor kun je gemakkelijk de vloer dweilen en ontstaan er geen nare vlekken in de vloer wanneer hier een plas water op komt.

Eenvoudigheid voorop

Niet alleen het leggen van een pvc-vloer is goed zelf te doen, maar ook het onderhoud is minimaal. Bij het aanbrengen van de pvc vloer, heb je twee opties. Wanneer er gekozen is voor een pvc-vloer met een kliksysteem, heb je geen ervaring nodig. De manier van leggen is overzichtelijk en eenvoudig gedaan. Een dry-back pvc-vloer is iets ingewikkelder, dit heeft te maken met het feit dat deze aan de ondervloer vastgelijmd wordt. 

Gemakkelijk onderhouden zonder moeite

Het onderhouden van een pvc-vloer is net als bij een vloer van vinyl minimaal. In principe hoef je deze vloeren alleen maar regelmatig te stofzuigen, dan blijft deze al mooi. Wanneer het gewenst is kan de vloer ook gedweild te worden door de waterbestendigheid. Maar dit hoeft, gelukkig maar eens in de twee weken te gebeuren. Het echte onderhoud plegen aan een pvc-vloer hoeft maar een keer per jaar te gebeuren. Dit onderhoud is gemakkelijk te doen door de vloer te reinigen met een pvc-vloer reinigingsmiddel. Als je echt voor de als-nieuw look gaat, kan je de vloer ook nog behandelen met een nieuwe waslaag. Deze zorgt weer voor extra bescherming tegen beschadigingen.

Nadelen tegenover de voordelen?

Tuurlijk heeft een pvc-vloer ook nadelen, net zoals elke andere vloer variant. Al zijn de voordelen hier wel wel veel groter. De nadelen hier hangen af van de pvc-vloer die je uitkiest. Zo kun je een vastgelijmde pvc-vloer bijvoorbeeld niet meenemen naar een volgend huis, maar een klik-pvc-vloer juist weer wel. Ook kan een dry-back versie lastig zelf te leggen zijn, en moet je dan iemand inhuren. Maar als je toch iemand in gaat huren om de vloer te leggen, is pvc nog steeds een stuk goedkoper dan echt hout.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *