Tips voor het ophangen van een hangmat

Tips voor het ophangen van een hangmat

Heb je een hangmat aangeschaft? Dan doe je er goed aan om deze op de juiste manier op te hangen om zodoende problemen te voorkomen. In dit artikel geven we tips en tricks voor het ophangen van een hangmat en waar je allemaal aan moet denken wanneer je een hangmat gaat ophangen. Meer weten? Lees dan snel verder.

Veilig een hangmat ophangen

Er zijn verschillende stappen die je moet ondernemen wanneer je een hangmat veilig wilt ophangen. Wanneer je de gebruiksaanwijzingen doorleest zit je vaak nog steeds met veel vragen. Deze vragen worden op deze pagina beantwoord, zodat jij duidelijk voor ogen hebt hoe je een hangmat moet ophangen. Het ophangen van een hangmat bestaat uit de volgende stappen:

Stappenplan hangmat ophangen

Denk goed na over waar je de hangmat wilt ophangen. In dit geval is het slim om naar de positie van de zon te kijken. Wil je graag zonlicht ontvangen of lig je liever in de schaduw? Houd er daarbij rekening mee dat de zon s ochtends vanaf een bepaalde kant opkomt en aan de andere kant van de horizon naar beneden gaat. Heb je geen plek met schaduw in je tuin? Dan kun je ervoor kiezen om planten of een parasol aan te schaffen. Hangmat kopen? Bezoek deze webwinkel.

Welke stappen moet je ondernemen?

  1. Bereken de afstand: kijk goed hoe lang de hangmat precies is en hoeveel ruimte je dus nodig hebt. Is de ruimte tussen twee objecten te groot? Geen probleem. Dan maak je namelijk gebruik van Karabijnhaken, kettingen en touwen om de hangmat langer te maken.
  2. De hoogte van de hangmat: hoe hoog wil je de hangmat ophangen? Het handigst is wanneer je met je voet de grond kunt aanraken. Zo kun je de hangmat eenvoudig in en uitstappen en daarnaast wordt de val ook een stukje kleiner dan wanneer je de hangmat te hoog ophangt (mocht je eruit vallen).

Hoe een hangmat ophangen?

Er zijn verschillende manieren om een hangmat op te hangen. Het hangt er grotendeels vanaf wat van soort hangmat je gekocht hebt. Zo kun je een hangmat ophangen aan de muur. In dit geval zal je twee gaten in de muur moeten boren, waar je haken op installeert. Het is belangrijk dat de muren stevig genoeg zijn, zodat je zeker weet dat je geen gevaar oploopt. Een andere optie zou kunnen zijn: de hangmat installeren tussen twee bomen. Het voordeel hiervan is dat je gebruik maakt van de schaduw van de boom. Zo kun je dus heerlijk in de schaduw liggen. Zorg ervoor dat de boom sterk genoeg is om al het gewicht te dragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *