Meer sfeer in huis met deze tips

Meer sfeer in huis met deze tips

Iedereen wil het liefst een gezellige en knusse woonkamer. Hoe creëer je meer sfeer in huis? Wij geven je tips.

Zithoekje

Het creëren van een zithoekje kan je woonkamer net een beetje meer gezelligheid en sfeer geven. Een zithoekje maak je door een hoekbank te plaatsen of door twee bankstellen tegenover elkaar te zetten. Maak er echt een lekker plekje van waar je fijn een boek kunt lezen, met zijn allen kunt kletsen of samen televisie kunt kijken. Door de verschillende zitplekken niet allemaal richting de tv te laten kijken maar ook richting elkaar, nodig je meer uit tot conversatie. Dit zorgt ook weer voor meer sfeer.

Verlichting

Verlichting is heel belangrijk voor het creëren van een knusse, sfeervolle woonkamer. Gebruik bijvoorbeeld niet alleen in de winter kaarsen maar ook in de zomer. Kaarslicht is de ultieme sfeermaker. Gebruik verlichting op verschillende hoogtes je in woonkamer dus niet alleen aan het plafond. Gebruik ook kleine lichtjes op de vloer of andere sfeerverlichting voor een gezellig effect. Je kunt bijvoorbeeld ook een lichtsnoer gebruiken.

Planten

Planten geven altijd extra gezelligheid en sfeer aan een ruimte. Je kan dan ook niet genoeg planten hebben. Ook bloemen hebben dit effect. Koop regelmatig een nieuwe bos bloemen en zet ze in een vaas op de eettafel. Hiermee creëer je een knus en levendig effect. Bloemen geven daarnaar ook nog kleur aan je kamer. Ideaal dus!

Stof en textiel in je woonkamer

Gebruik niet alleen vlakke en klinische materialen zoals steen, ijzer en beton. Deze materialen hebben een kille uitstraling. Combineer dit met stof en textiel. Je kan bijvoorbeeld een gebreide poef neerzetten, een vloerkleed gebruiken en dekentjes op de banken leggen. Hiermee maak je het huis net even wat knusser.

Kleurgebruik

Het kleurgebruik in je huis kan veel doen voor de sfeer. Ga voor warme kleuren zoals, rood, geel, bruin en oranje voor meer sfeer in huis.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *