Welke vloer is het meest geschikt voor je huisdier?

Welke vloer is het meest geschikt voor je huisdier?

Een huisdier brengt veel verantwoordelijkheid met zich mee. Naast liefde en plezier is de verzorging van het huisdier een pré. Zo ook het uitzoeken van een goede houten vloer.

De meeste Nederlandse huishoudens hebben een eikenhouten vloer. In eiken vind je looizuur en tannine. Deze stoffen laten je eikenhouten vloer verkleuren wanneer deze in aanraking komt met een zeer lage of zeer hoge PH-waarde, wat de zuurwaarde betekent.  Je kunt begrijpen, wanneer je net een hond heeft deze nog niet volledig zindelijk is en urine of braaksel in huis niet onoverkomelijk kan zijn. Laat het helaas nu net zo zijn dat deze beide uitwerpselen een hoge PH-waarde hebben. Natuurlijk is direct opruimen de beste oplossing maar om verkleuring van je houten vloer te voorkomen, hieronder de volgende tips om je vloer te bewerken:

Olieafwerking

Het voordeel van olie op je vloer is het makkelijk wegwerken van krassen door nagels. Echter blijft de olie minder lang zitten dan andere afwerkingen waardoor periodiek onderhoud nodig is.

Hardwax

Door de hardwax krijgt de vloer meer grip, wat voor uw huisdier erg prettig kan zijn. Daarnaast zorgt de hardwax er net als de olieafwerking voor de eventuele krassen die veroorzaakt worden sneller weggewerkt kunnen worden. Hardwax heeft wel onderhoud nodig en moet dus periodiek opnieuw uitgevoerd worden.

Lak afwerking

De lak afwerking heeft geen onderhoud nodig, dat is een groot voordeel. Echter zorgt de lak afwerking er wel voor dat krassen beter zichtbaar blijven en kan het doordat er te lang iets op de vloer blijft liggen verkleuring ontstaan.

Bij het uitzoeken van een vloer wordt het sterk aangeraden er een uit te zoeken die op te knappen is. Wanneer je een huisdier hebt raden wij je aan om een donkere vloer te kiezen in de vorm van een eiken lamelparket.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *