Wat moet ik doen voor ik een houten vloer leg?

Wat moet ik doen voor ik een houten vloer leg?

Een zeer populair alternatief voor massief hout, is een parketvloer en is ook nog eens geschikt voor vrijwel elke kamer. Buiten het feit dat parket je huis er prachtig strak uit laat zien is het ook nog eens eenvoudig zelf te plaatsen. Daarnaast is het materiaal bestand tegen slijtage en makkelijk te onderhouden.

houten vloer

Er zijn vele soorten hout die elk hun eigen kleurtinten hebben. Hierdoor is er voor iedereen altijd wel een vloer die bij zijn of haar smaak past. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een lichtere vloer van eiken of juist een donkere walnoten houten vloer. Laat je creativiteit de vrije loop nemen, maar neem ook de tijd voor het uitkiezen van uw vloer. Tenslotte is de vloer essentieel voor het karakter van een huis.

Voor de mensen met twee linker handen is de beslissing al snel gemaakt om de vloer te laten leggen door professionals. Wanneer je van een uitdaging houdt of zelf denkt een professionele klusser te zijn en bovendien geld wilt besparen, dan is het natuurlijk hartstikke gaaf om zelf je vloer te leggen.

Wanneer je zelf uitgekozen parketvloer wordt geleverd wil je natuurlijk direct de vloer gaan leggen. Echter is het essentieel om de parketvloer eerst te laten aanpassen aan de temperatuur in je huis. Door temperatuurverschillen zet het parket uit of krimpt het juist en daarom moet de vloer eerst 48 uur in huis liggen.

Ondertussen heb je alle tijd om de ondervloer schoon te vegen, te dweilen, te laten drogen of zelfs waterpas te maken. Ook de oude plinten kunnen ondertussen verwijdert worden. Je hoeft dus zeker niet stil te zitten terwijl je wacht tot het hout zich heeft aangepast aan de kamertemperatuur.

Mocht het zo zijn dat er nieuw beton gestort moet worden, wacht dan zeker twee maanden met het leggen van de vloer. Beton heeft een relatief lange tijd nodig om te drogen en kan het parketvloer aantasten wanneer dit niet goed droog is.

Nu alle voorbereidingen getroffen zijn is het dan eindelijk tijd om de vloer te leggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *