Vloerverwarming onder je laminaat? Maar welke?

Vloerverwarming onder je laminaat? Maar welke?

Wanneer je vloerverwarming onder je nieuwe of bestaande laminaat vloer wilt latten leggen kom je voor de keuze te staan wat voor soort vloerverwarming je wilt en waar. Dit artikel legt je de twee meest gekozen mogelijkheden uit van vloerverwarming: infrarood – en elektrisch vloerverwarming.

Infrarood vloerverwarming

Veel mensen denken bij het woord infrarood aan de warmte van de zon. In een enkel opzicht is dit ook zo namelijk infrarood is energie die is gevangen in de straling die zich in het net zichtbare spectrum bevindt. Dit is een vergelijkbare samenstelling waarmee de stralen van de zon de aarde verwarmt.

Infrarood vloerverwarming zorgt ervoor in tegenstelling tot bijvoorbeeld elektrische vloerverwarming dat niet de lucht verwarmd wordt met de objecten in een ruimte. De infrarood vloerverwarming wordt op de volgende manier aangelegd. Er wordt een infraroodpaneel meestal in de muur geplaatst die ervoor zorgt dat er infraroodstralen de kamer in wordt gestuurd, deze stralen verwarmen objecten en mensen die geleidelijk deze warmte weer afgeven waardoor de warmte gelijkmatig wordt verdeeld over de ruimte.

Elektrische vloerverwarming

Elektrische vloerverwarming is de meeste gekozen soort van vloerverwarming. Dit wordt vaak gekozen omdat dit in aanschaf het goedkoopst is, echter is dit vaak niet de beste keuze voor de meeste ruimte. Elektrische vloerverwarming is het meest geschikt voor kleinere ruimtes zoals wc’s en badkamers. Dit omdat elektrische vloerverwarming er langer over doet om een grote ruimte te verwarmen.

Elektrische vloerverwarming is zeer geschikt onder laminaat, de vloerverarming wordt aangebracht door middel van een dunne folie die onder het laminaat of parket wordt aangebracht. Doormiddel van een geleidend folie dat bovenop de vloerverwarming wordt gelegd wordt er gezorgd dat de hele vloer gelijkmatig verwarmd wordt.

De keuze tussen infrarood verwarming- en elektrische vloerverwarming kan voor iedereen anders zijn er zitten verschillende voor- en nadelen aan allebei de soorten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *