Traprenovatie met laminaat

Traprenovatie met laminaat

Laminaatvloeren zijn een veelzijdig alternatief voor andere vloertypen, omdat ze in vele design beschikbaar zijn en tegelijkertijd veel sterkte bieden. Maar net als alle vloeren heeft laminaat zijn eigen installatieproblemen. Desondanks is een laminaatvloer of trap relatief eenvoudig zelf te installeren, mits u de juiste gereedschappen en wat tijd hebt.

Diverse soorten trapbekleding

Er zijn veel verschillende soorten en stijlen vloerbedekkingen die als onderdeel van uw trap kunnen worden toegevoegd. Vloerbedekkingen voor uw trap dragen bij aan het uiterlijk van de kamer. Voor het kiezen van een bekleding is het belangrijke na te denken over de duurzaamheid en verzorging die de trapbekleding nodig heeft. Veel van de soorten vloeren kunnen door elke doe-het-zelver worden gelegd. Het enige wat u nodig hebt zijn een paar hulpmiddelen en de tijd om een geweldige reeks trappen te hebben. Hieronder zijn verschillende opties voor u om te overwegen.

Hardhouten vloeren

Een zeer elegante keuze voor uw trappen is een hardhouten vloer. Hardhout kan op verschillende hoeken worden gelegd. U kunt verschillende kleuren, stijlen en hardhoutsoorten voor uw trappen kopen. Onthoud dat hardhout gemakkelijk te reinigen is en de tand des tijds zal doorstaan.

Tapijt loper

Overweeg bij elke hardhouten ondergrond een tapijtloper toe te voegen aan uw trap. U kunt de tapijtloper toevoegen om te coördineren met het interieur van uw huis. U kunt ook kiezen uit verschillende soorten materialen voor u tapijtloper. Een tapijtloper is een geweldige toevoeging omdat het helpt om een antislipoppervlak over uw trap te creëren.

Tapijten

U kunt ervoor kiezen om het hele oppervlak van uw trap te bekleden met tapijt. Het tapijt dat u kiest, kan worden afgestemd met dat van de andere kamers in uw huis. U kunt ook kiezen uit verschillende soorten vloerbedekking.

Tegel

Tegels geven de trap een ander uiterlijk. Probeer een leisteen tegel te gebruiken. Dit voegt veel toe als u een buitentrap afdekt of als u een kleine trap afdekt vanaf de toegangsweg. U kunt tegels van verschillende groottes gebruiken. Over het algemeen is alles onder de vier vierkante centimeter het beste type tegel dat voor de trappen moet worden gebruikt.

Laminaatvloer

Er zijn verschillende soorten laminaatvloeren beschikbaar. Laminaatvloeren kunnen in verschillende typen worden gekocht. U kunt laminaat kopen dat op hardhout lijkt (u kunt er zelfs een vinden die lijkt op knoestige den) en u kunt gerold laminaat kopen dat u zou gebruiken in de keuken.

Voordelen van laminaat

Laminaat is een goedkope vorm van vloerbedekking. Het is gemakkelijk te leggen en gemakkelijk te onderhouden en te reinigen. Laminaatvloertrappen kunnen behoorlijk duurzaam zijn. Mensen stampen de hele dag op en neer en u hebt misschien zelfs een groot hondenras dat de trap op en af gaat en zijn scherpe klauwen erin steekt. Een hoogwaardige laminaatvloer kan de schade meestal goed opvangen. Als een stuk laminaat beschadigd raakt, is het meestal vrij eenvoudig om het te repareren of te vervangen. Het zal echter waarschijnlijk nog jaren duren voordat dat gebeurt, dus het is geen schande om de stukjes van het kapotte laminaat naar een bouwmarkt te brengen om te kijken of ze een lucifer kunnen vinden.

Stappenplan

Laminaat is een van de eenvoudigste vloeren om op trappen te installeren. U krijgt de uitstraling van hoogwaardig hardhout met heel weinig werk dat nodig is om hardhouten planken op maat te zagen, zodat ze in trappen kunnen worden geïnstalleerd. Door het installatiegemak is laminaatvloeren populair bij mensen die ervaring hebben met doe-het-zelfvloeren installatieprojecten. Als u er echter voor kiest om een professional in te huren, zal de installatie hem meestal niet zo lang duren.

Hier zijn enkele gemakkelijk te volgen stappen voor het installeren van laminaat op trappen.
1. Begin bovenaan de trap. De eenvoudigste manier om uw laminaatvloer te installeren, is om bovenaan de trap te beginnen en naar beneden te werken. Hierdoor voorkom u dat u op de pas geïnstalleerde vloer staat (en val u niet boven op als het werk af is!)
2. Monteer de loopvlakken. Om de loopvlakken te installeren, brengt u drie kralen van goede kwaliteit houtlijm aan op de ondervloer en zorgt u ervoor dat u geen lijm op de rand plaatst die later door de rand zal worden bedekt. Neem de aan elkaar gelijmde loopvlakken die u eerder hebt geassembleerd en plaats ze stevig op het loopvlak, met de tongrand van de plank naar buiten gericht. Als er lijm op de laminaatplanken knijpt, veeg deze dan snel weg met een vochtige doek.
3. Zet de risers op hun plaats. De volgende stap is om de risers, de verticale delen van de trap zijn, te bedekken. Breng drie kralen houtlijm aan op de achterkant van de plank van de riser (die u eerder hebt ingesneden) en druk hem op zijn plaats, stevig vasthoudend gedurende een minuut of twee terwijl de lijm hardt. Het moet goed zitten tussen het onderliggende loopvlak en het loopvlak erboven.
4. Als u het stootbord verder wilt bevestigen, kunt u een spijkerpistool gebruiken om de top van de plank op zijn plaats te spijkeren, omdat de spijkers door de draadrand worden weggewerkt.
5. Installeer de trapneus. Zodra de draad en de stijgbuisstukken op hun plaats zitten, moet u de trapneus toepassen (dit is het stuk dat bovenop de stijgbuis zit en iets over de rand van de trede hangt). Breng voor het installeren van de neus een lijmlijm op de ondervloer aan (in plaats daarvan de rand zelf) en druk deze stevig op zijn plaats, waarbij het tapse uiteinde het draadstuk overlapt.

Bron: Van der Kolk BV Traprenovatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *