Kies voor gemak en stijl met PVC vloeren

Kies voor gemak en stijl met PVC vloeren

Als je gaat verhuizen dan rijst altijd de vraag: Wat leggen we op de vloer. Tot enkele decennia geleden lag er in vrijwel iedere woonkamer tapijt. Ook in de slaapkamers werd voor tapijt gekozen. Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor PVC vloeren. De belangrijkste reden daarvoor is dat PVC vloeren heel gemakkelijk schoon te houden zijn en bovendien veel langer mee gaan dan tapijt. Als je een vloer van PVC laat leggen dan is de kans groot dat je daar tientallen jaren zorgeloos plezier van hebt.

Verschillende uitvoeringen van PVC vloeren

Het grote voordeel van PVC vloeren is dat ze in diverse uitvoeringen leverbaar zijn. Je zit niet aan een kleur vast. Als je een houten vloer wilt laten leggen dan zal je toch je heil moeten zoeken bij bruin, in wat voor tint dan ook. Maar bij PVC kun je kiezen uit tientallen kleuren. Je kunt de kleur van je PVC vloer dan ook prima aanpassen aan de stijl van je inrichting. Het wordt wel aangeraden een kleur te kiezen waar je gemakkelijk mee kunt combineren. Een knalrode of appelttjesgroene vloer is misschien voor een jaartje wel grappig, maar het is de vraag of je daar over tien jaar nog steeds tegenaan wilt kijken. En zo lang gaat je vloer van PVC zeker mee.

Het onderhoud van een PVC vloer

PVC vloeren zijn geliefd vanwege hun gemakkelijke onderhoud. In tegenstelling tot een hoogpolig tapijt wat je regelmatig intensief moet stofzuigen kun je je PVC vloeren eenvoudig met een huisbezem vegen. Stofzuigen kan natuurlijk ook, maar je bent wel een stuk sneller klaar dan wanneer er tapijt op de vloer ligt. Daarnaast kun je PVC eenvoudig schoonmaken met een sopje met een mild schoonmaakmiddel. De vloer is water- en vuilafstotend, water trekt dus niet in je vloer en veroorzaakt daardoor ook geen vervelende vlekken die je lastig of zelfs helemaal niet meer weg krijgt.

Het leggen van een PVC vloer

Het leggen van PVC vloeren is op zich relatief eenvoudig en kan je in principezelf als je een beetje handig bent. Maar het is wel belangrijk dat de vloer wordt geëgaliseerd. PVC kan alleen op een volledig gladde vloer worden gelegd omdat er anders lelijke putten en bulten in de vloer ontstaan. Als je het niet ziet zitten om zelf een vloer te leggen dan kun je het natuurlijk ook door een vakman laten doen. Professionals leggen en vloer meestal in een dag. Houd er wel rekening mee dat egalisatie extra tijd kost en dat de vloer hiervoor minimaal 24 uur moet drogen. In die tijd mag je niet op de vloer lopen.

Mooie PVC vloeren online bestellen

Als je gaat voor mooie PVC vloeren in je huis of je kantoorruimte dan kun je daarvoor op verschillende manieren shoppen. Online is natuurlijk het meest comfortabel, je hoeft er immers de deur niet voor uit. Een bedrijf dat mooie PVC vloeren levert en ook voor je kan leggen is Vloerenraamdecor.nl. Hier kun je een keuze maken uit diverse merken en kleuren PVC vloeren voor een heel aantrekkelijke prijs per vierkante meter. Uiteraard is het mogelijk om eerst een offerte op te vragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *