Hoe maak ik mijn laminaat goed schoon?

Hoe maak ik mijn laminaat goed schoon?

Hoe maak je een laminaatvloer goed schoon? Laminaat is eigenlijk één van de makkelijkste vloeren om te onderhouden en schoon te maken. Vaak is alleen stofzuigen voldoende. Gebruik hiervoor wel een professionele stofzuiger. Soms zal je de vloer echter ook moeten dweilen. Wij leggen je uit hoe je een laminaatvloer het beste kan schoonmaken en welke schoonmaakartikelen  je het best kan gebruiken.

Huis, tuin en keukenmiddelen

Allereerst de huis, tuin en keukenmiddelen. Je kunt je laminaat schoonmaken met producten die je al in huis hebt. Het voordeel hiervan is dat je geen dure schoonmaakartikelen hoeft aan te schaffen. Ook gebruik je geen chemische producten, en dit is beter voor het milieu en de gezondheid. Een ouderwetse manier om je laminaat schoon te maken is het gebruiken van een ui. Snijd een ui in stukken en doe ze met schil en al in het water. Maak je vloer schoon met dit water. Je laminaat wordt heerlijk schoon.

Schoonmaakazijn

En andere tip voor het goed schoonmaken van je laminaat is het gebruiken van schoonmaakazijn. Schoonmaakazijn kan zo ongeveer altijd als schoonmaakmiddel gebruikt worden, zo ook om je vloer schoon te maken. Voeg een scheutje schoonmaakazijn bij je water en dweil hiermee de vloer. Je zult zijn dat je vloer er extra schoon uitziet.

Speciale schoonmaakartikelen

Natuurlijk zijn er ook speciale schoonmaakmiddelen voor laminaat. Deze kun je vaak kopen bij de supermarkt, of bijvoorbeeld de blokker. Deze speciale middelen bevatten echter vaak geen bijzondere elementen die je nog niet in huis hebt. Daarnaast kunnen sommige van deze middelen soms je vloer beschadigen. Wij raden dit dus niet aan.

De beste manier

De beste manier om je laminaat schoon te maken is door alleen water te gebruiken. Schoonmaakmiddelen laten namelijk vaak een grijze waas achter op je laminaat. Hierdoor gaat je vloer er op den duur grauw en dof uitzien. Dit is zonde natuurlijk. Je kunt je vloer daarom beter schoon maken met alleen water.

Tip:

Gebruik voor het schoonmaken van het laminaat niet te veel water. Een vochtig doekje is genoeg. Gebruik bovendien een microvezeldoekje voor een optimaal resultaat. Als je klaar bent kun je de vloer oppoetsen met een droge doek voor een glanzend effect.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *