Gratis dakinspectie

Gratis dakinspectie

Veel mensen staan er niet bij stil wat een (kleine) beschadiging aan een dak voor gevolgen kan hebben. Een dak dat beschadigingen bevat, kan namelijk leiden tot ernstige slijtage, wat ervoor kan zorgen dat de dakpannen zullen breken. Wat (ernstige) lekkage kan opleveren. De enige manier om te voorkomen dat eventuele beschadigingen zich uitbreiden, is om een dakinspectie uit te laten voeren. Toch laten maar weinig mensen dit doen. Door middel van het aanbieden van een gratis dakinspectie, proberen steeds meer bedrijven mensen aan te sporen om toch zijn of haar dak even te laten checken.

Oorzaken dakslijtage

Er zijn meerdere oorzaken van dakslijtage. De meest voorkomende oorzaak is slecht weer. Maar ook de vorming van mos of algen, kunnen een dak – indien dit niet op tijd wordt verwijderd – zeer aantasten. In de winter kan het namelijk voorkomen, dat het mos of de algen bevriezen. Dit vocht beschadigd de toplaag van de pannen, waardoor deze af kunnen breken.

Beter voorkomen dan genezen

Beter voorkomen dan genezen; zo luidt een veelgebruikt spreekwoord. Dit is echter ook zeer toepasselijk op daken. Zo is het namelijk zo, dat door het niet regelmatig laten inspecteren van een dak, de beschadigingen dusdanig uit kunnen breiden met als gevolg dat er uiteindelijk een gehele renovatie nodig is. Deze renovatie kan aardig oplopen in de kosten. Het wijst dus voor zich dat een regelmatige inspectie van je dak aardig kan schelen in de eventuele (uiteindelijke) kosten.

Terughoudendheid

Een groot probleem binnen het uitvoeren van dakinspecties, is de terughoudendheid van mensen om dit daadwerkelijk uit te laten voeren. Dit zou mede kunnen komen door de onwetendheid van de mens wat betreft de gevolgen van het hebben van een beschadigd dak. Vele bedrijven hebben hierdoor besloten om een gratis dakinspectie aan te bieden, om zo de opkomst te verhogen en op tijd in te kunnen grijpen bij beschadigingen, om zo juist kostenbesparend te werk te gaan. Want hoe eerder men erbij is, hoe eerder eventuele beschadigingen verholpen kunnen worden -> hoe minder kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *