Tips voor een authentieke uitstraling in je huis

Tips voor een authentieke uitstraling in je huis

Een huis met een authentieke uitstraling is altijd erg aantrekkelijk. Oude huizen hebben altijd een gezellige uitstraling en zijn niet voor niets bij veel mensen erg gewild. Helaas is een mooi oud huis niet altijd binnen handbereik. Er zijn een paar dingen die je kan doen om jouw huis ook een authentieke uitstraling te geven.

Art deco tegeltjes

Een vloer kan een huis maken of breken. Wil je een echte authentieke uitstraling? Dan zijn art deco tegeltjes erg leuk om te leggen. Dit worden ook wel cementtegels genoemd. Deze kleine en vaak kleurrijke tegeltjes kun je overal leggen, maar vooral in bijvoorbeeld de badkamer of keuken is dit erg gaaf. Vind je tegels iets te koud? Dan kun je kiezen voor een houten vloer voor een authentieke uitstraling. Een echte houten vloer is natuurlijk het beste. Is dit te duur of onhandig voor je? Dan kun je kiezen voor laminaat. Tegenwoordig is er genoeg betaalbaar laminaat dat op echt hout lijkt.

Gebruik veel hout

We blijven in het hout. Hout zorgt namelijk over het algemeen voor een warme, gezellige en vooral authentieke uitstraling. Koop daarom veel meubels van hout. Natuurlijk niet te veel want het moet geen overkill worden. Maar kies bijvoorbeeld voor een witte houten eettafel en houten kastjes in je woonkamer. Nog beter is het natuurlijk als je woonkamer al houten balken heeft, maar hier is niet ieder huis mee gezegend. Het leuke aan hout is dat je er veel kanten mee op kunt. Je kunt het bijvoorbeeld schilderen in de kleuren die jij wil. Een populaire houtsoort op het moment voor meubels is steigerhout. Natuurlijk kun je ook gewoon kiezen voor een mooie houten vloer of tegels met een houtlook voor een warme uitstraling in je huis. Ook een vloerkleed op hout is erg mooi om te gebruiken!

Echte stenen muren

De echte loften in grote steden hebben vaak echte stenen muren. Dit geeft een erg gaaf effect, zeker in combinatie met hout. Als je een echte stenen muur in je huis hebt, moffel deze dan zeker niet weg. Dit mag je showen. Heb je dit niet in huis? Dan is er genoeg behang dat op een echte stenen muur lijkt. Als je kiest voor een goede kwaliteit, is dit bijna niet te onderscheiden van echt. Dit hoeft niet perse in een bruine kleur te zijn. Wit is ook erg gaaf.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *