Afvoer verstopt: wat nu?

Afvoer verstopt: wat nu?

Het eerste wat u ‘s ochtends doet als u wakker wordt, is een heerlijke warme douche nemen. Zo kunt u goed wakker worden en de dag fris beginnen. Als u tijdens het douchen merkt dat het water niet meer wegloopt in het putje, wordt uw ochtendroutine ineens omgegooid. Erg vervelend natuurlijk! Een verstopt doucheputje heeft vaak een duidelijke oorzaak. Wij vertellen u meer over de oorzaak van een verstopping en wat u moet doen om weer te kunnen genieten van uw warme douche in de ochtend.

Is de afvoer verstopt van uw douche? De meest voorkomende oorzaak van een verstopt doucheputje is een ophoping van zeepresten en haren in de afvoerbuis. Tijdens het douchen gebruikt u shampoo om uw haren te wassen, douchegel voor uw lichaam en misschien zelfs tandpasta om uw tanden te poetsen onder de douche. U kunt zich vast wel voorstellen dat al deze chemische substanties zich kunnen hechten aan de afvoerbuis. Op den duur zorgen deze verzorgingsproducten in combinatie met uitgevallen haren ervoor dat uw afvoer verstopt raakt. Hierdoor loopt het water niet of nauwelijks weg.

Wat te doen bij een verstopte afvoer?

Wat doet u als uw afvoer verstopt raakt? U kunt verschillende ontstoppingsmiddelen gebruiken om zelf te proberen of u de verstopping kunt verhelpen. Deze ontstoppingsmiddelen zijn echter zo krachtig dat ze helaas ook uw afvoerbuizen kunnen aantasten. Dit kan voor vervelende lekkages en schades zorgen. U kunt daarom beter een loodgieter inschakelen. Een loodgieter beschikt over speciale apparatuur. Met een camera kan hij de exacte locatie van de verstopping bekijken en daardoor gericht aan de slag met ontstoppingslansen om de verstopping op te lossen.

Andere loodgieterswerkzaamheden

De hiervoor genoemde verstopping van de doucheafvoer is slechts een voorbeeld. Ook de afvoer van uw wasbak, gootsteen of riolering kan verstopt raken. Loodgieters zijn er niet alleen om verstopte afvoeren te ontstoppen. Voor alle klussen in en om het huis kunt u een loodgieter inschakelen, bijvoorbeeld voor het renoveren van uw keuken of het vervangen van een radiator.

Op zoek naar een loodgieter die uw verstopte afvoer kan verhelpen? Kijk eens op de website afvoer verstopt en vind een loodgieter bij u in de buurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *